Ghana weet genomen voorsprong in Bosnië niet te verdedigen

Bart Kruyt03 mrt 2010, 18:34
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2010, 18:34

Bosnië-Herzegovina heeft woensdagavond niet teleurgesteld. De ploeg van Safet Susic kwam in eigen huis nog wel op achterstand tegen Ghana, maar de Afrika Cup-finalist wist deze niet te verdedigen: 2-1. Bij Bosnië kwam Haris Medunjanin een kwartier voor tijd in het veld, maar toen stond de eindstand al op het scorebord.

De avond begon nog wel zo goed voor Ghana. Bosnië zocht vanaf het beginsignaal weliswaar de aanval en kreeg de eerste mogelijkheden, maar na ruim twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Sulley Muntari, terug in het nationale elftal, werd gevonden door Kwadmo Asamoah en draaide de bal prachtig in de bovenhoek.

Bosnië treurde, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Zvjezdan Misimovic en Edin Dzeko kregen al goede mogelijkheden, voordat laatstgenoemde Vedad Ibisevic bediende. De spits van Hoffenheim controleerde de bal goed en joeg het speeltuig in dezelfde beweging tegen de touwen. De jacht op de winnende treffer werd geopend en die goal viel uiteindelijk na rust.

Pjanic was de man die zich liet bejubelen. De spelmaker legde ruim twintig minuten voor het eindsignaal aan voor een schot vanuit de tweede lijn en zag Richard Kingston zich verkijken op de harde knal: 2-1. Kort hierna werd Medunjanin in de ploeg gebracht, maar met de voormalig Nederlands jeugdinternational in het veld werd er niet meer gescoord.