voetbalzone

Ghana wil echt werk maken van spelregelwijziging over penalty-goal

Peter Nusselder07 jul 2010, 13:11
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2010, 13:11
Advertentie

Het is Ghana menens: de Afrikanen werden op het WK in de kwartfinale uitgeschakeld door Uruguay, omdat Luis Suárez met zijn hand een zeker doelpunt in de laatste minuut van de verlenging voorkwam, en willen daarom dat wereldvoetbalbond FIFA de regels gaat veranderen. Hiermee heeft nu zelfs de Ghanese politiek zich bemoeid, meldt de BBC woensdag.

/

Akua Sena Dansua, de minister van sport in het Afrikaanse land, vindt dat de FIFA dit moet doen nadat The Black Stars 'bestolen' zijn van een zege en daarmee een plaats in de halve finale. Hoe de regels precies veranderd zouden moeten worden liet de politicus in het midden, maar er gaan stemmen op om een zogenoemde penalty goal in het leven te roepen.

Wanneer er sprake is van een zeker doelpunt, zoals Suárez tegen de Ghanezen wist te voorkomen, zou de straf geen strafschop moeten zijn, maar een doelpunt. Nu werd Ghana een penalty toegekend, maar werd deze gemist door spits Asamoah Gyan. Uruguay sleepte er vervolgens een overwinning uit in de noodzakelijke strafschoppenserie en behaalde zodoende de halve finale.

Bezig met laden …