voetbalzone

'Ghanese bond kiest in december bondscoach uit honderd kandidaten'

Erik van Dam19 okt 2010, 18:51
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 18:51
Advertentie

De Ghanese voetbalbond lijkt in december of januari een besluit te gaan nemen over de nieuwe bondscoach. De vorige, Milovan Rajevac, besloot kort na het WK in Zuid-Afrika niet meer verder te gaan in zijn functie. Sindsdien deden al veel namen de rondte als opvolger, maar de Afrikaanse bond wacht nog altijd met het aanstellen van een nieuwe keuzeheer voor de ploeg.

Volgens Ghanese media zal de naam van Rajevac' opvolger zo rond de jaarwisseling bekendgemaakt worden. “Er is geen reden om zoiets te overhaasten.” Verder heeft de bond ook nog een puur praktische reden om nog even te wachten, legt vicepresident Fred Pappoe uit. Bovendien zouden we de coach dan al direct moeten gaan betalen, terwijl onze eerstvolgende wedstrijd pas gepland staat voor maart 2011.”

Naar verluidt zouden er zo'n honderd sollicitaties zijn binnenkomen bij de Ghanese bond. De namen die naar buiten kwamen waren die van Marcel Desailly (nog niet behandeld), Juande Ramos (ging naar Dnjepr Dnjepropetrovsk), Gianfranco Zola (afgewezen) en Luiz Felipe Scolari (onbekend).

Bezig met laden …