voetbalzone

Ghanese bond laat achtkoppig team kijken naar 120 sollicitaties

Erik van Dam18 nov 2010, 15:26
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 15:26
Advertentie

Ruim vier maanden na het einde van het WK heeft Ghana nog altijd geen nieuwe bondscoach aangesteld. Kort nadat de Afrikanen sneuvelden in het toernooi, maakte toenmalig keuzeheer Milovan Rajevac kenbaar dat hij niet meer door zou gaan. Nu buigt een team van acht mensen zich over de 120 sollicitaties die binnenkwamen bij de Ghanese bond; die wil voor de jaarwisseling bekendmaken wie de gelukkige nieuwe sterke man zal worden.

In een eerder stadium legde de bond al uit dat het geen haast had met Rajevac' opvolging, omdat er nog geen belangrijke wedstrijden aan zaten te komen. Bovendien was de lezing dat hoe later een nieuwe bondscoach werd aangesteld, hoe minder snel hij ook salaris betaald moest krijgen. Na de jaarwisseling moet Ghana gaan strijden om een ticket voor de Afrika Cup van 2012 en is het de bedoeling dat er weer iemand op de bank zit. Wie, dat moet binnenkort gaan blijken.

Het achtkoppige comité dat de opvolger zoekt bestaat voornamelijk uit afgevaardigden van de bond zelf; de vicevoorzitter, technisch directeur en andere leden hebben plaats. De namen die in het geruchtencircuit meermaals terugkomen als kandidaten, zijn die van Luiz Felipe Scolari (Palmeiras), Juande Ramos (Dnjepr Djepropretovsk) en Marcel Desailly (nog geen ervaring als trainer).

Bezig met laden …