voetbalzone

Ghanese bond reduceert kandidatenlijst bondscoachschap naar vijf

Daniel Cabot Kerkdijk29 nov 2010, 20:42
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2010, 20:42
Advertentie

De Ghanese voetbalbond (GFA) heeft een shortlist samengesteld van vijf kandidaten voor het bondscoachschap. Herbert Addo, Marcel Desailly, Humberto Manuel, Bahtiyar Canli en Goran Stevanovic mogen hopen dat zij de scepter mogen zwaaien. Akwasi Appiah is momenteel de interim-bondscoach, daar hij ex-trainer Milovan Rajevac opvolgde. Op 15 december wordt de nieuwe keuzeheer bekendgemaakt.

/

Rajevac, die momenteel als hoofdscoach werkzaam is bij Al-Ahli, besloot zijn contract in september niet te verlengen. De 56-jarige Serviër bereikte met de Black Stars de kwartfinale op het WK van afgelopen zomer in Zuid-Afrika. Desailly lijkt de favoriet te zijn bij de bond, al heeft de in Accra geboren Fransman nog geen trainerservaring. Vorige week stelde de bond al een achtkoppig team in om 120 sollicitaties te analyseren. Addo leidde Aduana Stars naar de nationale competitiewinst, Manuel coachte onder meer Tunesië, Canli is werkzaam voor VB Sports Club op de Malediven, terwijl Stevanovic onlangs bij Partizan Belgrado succesvol was.

In een eerder stadium legde de bond al uit dat het geen haast had met Rajevac' opvolging, omdat er nog geen belangrijke wedstrijden aan zaten te komen. Bovendien was de lezing dat hoe later een nieuwe bondscoach werd aangesteld, hoe minder snel hij ook salaris betaald moest krijgen. Na de jaarwisseling moet Ghana gaan strijden om een ticket voor de Afrika Cup van 2012 en is het de bedoeling dat er weer iemand op de bank zit. Wie, dat moet binnenkort gaan blijken

Bezig met laden …