voetbalzone

Ghanese doelman overlijdt na hartstilstand

09 dec 2008, 12:11
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2008, 12:11
Advertentie
Ibrahim Dossey is in de nacht van maandag op dinsdag overleden in een ziekenhuis in Boekarest. Dat maakten diverse Roemeense media dinsdagmiddag bekend. De 36-jarige Ghanese doelwachter lag sinds september in coma na een auto-ongeval en stierf naar verluidt aan de gevolgen van een hartstilstand.

Dossey, die in 1992 met de Ghanese nationale ploeg olympisch brons behaalde in Barcelona, was in 2001 naar Roemenië gekomen en speelde er achtereenvolgens voor FC Brasov, Rapid Boekarest, Unirea SanNicolau Mare en Pandurii Targu Jiu. Kort voor het ongeval had hij een contract bij tweedeklasser Targoviste ondertekend.

De Afrikaan ontwaakte drie weken geleden uit zijn coma en kon zijn ledematen bewegen, maar was niet in staat om te articuleren. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis in Boekarest gebracht om optimaal te herstellen. Oud-internationals als Marius Lacatus, Gheorghe Hagi, Gica Popescu en Dan Petrescu, evenals de gehele selectie van Steaua Boekarest hadden geld ingezameld om hem in Oostenrijk te laten revalideren.
Bezig met laden …