voetbalzone

Ghanese overheid bezorgt burgers tickets voor WK-duels Ghana

Erik van Dam23 apr 2010, 13:13
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2010, 13:13
Advertentie

De Ghanese regering heeft zich van haar sportiefste kant laten zien door ruim 1300 toegangskaartjes voor de groepsduels van Ghana op het WK 2010 aan te schaffen. Op die manier wil de regering het mogelijk maken voor een geselecteerde groep fans om af te reizen naar Zuid-Afrika en zodoende het nationale team aan te kunnen moedigen.

Het Ministerie van Jeugd en Sport investeerde volgens Graphic Sports zo’n 90.000 euro in de kaarten. Vier gezamenlijke supportersverenigingen slaagden er namelijk niet in voldoende geld in te zamelen om aan toegangskaarten voor de groepsduels tegen Servië, Australië en Duitsland te komen. Zo’n 450 voetballiefhebbers zouden in dit geval op kosten van de regering aanwezig kunnen zijn tijdens het aanstaande toernooi.

Slechts één supportersvereniging bracht voldoende geld bijeen om in totaal 633 plaatsbewijzen aan te kunnen schaffen. Met hulp van de regering zouden in totaal dus al zo’n duizend supporters af kunnen reizen naar Zuid-Afrika. De verkoop van de WK-tickets wereldwijd viel tot voor kort zeer tegen. De FIFA besloot daarom toe te staan dat ook winkels en supermarkten kaarten mochten verkopen aan belangstellenden.

Bezig met laden …