voetbalzone

Ghanese selectie verhuist naar Rustenburg en betrekt nieuw hotel

Erik van Dam09 jun 2010, 18:40
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 18:40
Advertentie

Het Ghanese nationale team is woensdag met al haar technische staf en andere medewerkers vertrokken uit het hotel in Pretoria, waar iedereen zich sinds de aankomst in Zuid-Afrika bevond. Door technische problemen in het Roode Vallei Hotel verhuist de ploeg naar Rustenburg, melden de internationale media woensdag.

De Black Stars verbleven pas sinds twee dagen in het hotel, dat nu dus achtergelaten is. Daar wordt verbleven in het luxueuze Sun City, waar een resort en casino zijn gevestigd. De eerste wedstrijd van de Black Stars op het WK tegen Servië staat voor zondag op het programma, in Pretoria. Daarna wachten Duitsland en Australië nog als opponenten.

“De spelers en staf vonden een verhuizing noodzakelijk'”, aldus woordvoerder Randy Abbey van de bond, die geen nadere details prijsgaf. Hij verklaarde dat het incident de voorbereiding op het eerste duel niet hindert. Woensdag oefende Ghana nog tegen een lokaal team. Middenvelder Sulley Muntari was absent; hij traint alleen wegens een dijbeenblessure.

Muntari toont zich overigens erg ambitieus wanneer hij vooruit kijkt naar het WK: "We willen naar de halve finales of verder'', zei de zelfverzekerde middenvelder. Zijn coach Milovan Rajevac is iets voorzichtiger: "Het belangrijkste is dat we de groepsfase doorkomen.'' De trainer begint aan het WK met de wedstrijd tegen zijn geboorteland Servië. Rajevac verzekerde de fans dat hij zich volledig inzet voor Ghana: "Ik ben honderd procent Ghanees.''

Bezig met laden …