voetbalzone

Ghanese voetbalbond klopt bij politie aan na beschuldiging van omkoping

Peter Nusselder23 jun 2014, 10:00
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 10:00
Advertentie

De Ghanese voetbalbond (GFA) wordt beschuldigd van een poging tot omkoping, maar is niet van plan om af te wachten; in plaats daarvan gaan de Ghanezen in de tegenaanval en wordt bij de politie het verzoek ingediend om een onderzoek in te stellen, melden diverse media op maandagochtend.

voetbalzone

Een official van de FIFA, Christopher Forsyth, en een collega van de GFA, Obed Nketiah, zouden door Engelse mediabedrijven zijn ingehuurd om de Ghanese voetbalbond op negatieve wijze in het nieuws te brengen. De twee werkten voor de Engelse krant de Daily Telegraph en de Engelse televisiezender Channel 4, die met de beschuldigingen van omkoping naar buiten zijn getreden.

Forsyth en Nketiah meldden zich bij de voorzitter van de GFA, Kwesi Nyantakyi, om de rechten van vriendschappelijke wedstrijden van Ghana wilden kopen; de uitslagen daarvan zouden vervolgens gemanipuleerd moeten worden. Nyantakyi stond naar verluidt open voor deze matchfixing. De GFA dient nu een klacht in tegen Forsyth en Nketiah en wijst alle beschuldigingen van de hand. Het Ghanees elftal speelt momenteel op het WK in Brazilië en heeft nog een kleine kans om de tweede ronde te bereiken.

Bezig met laden …