voetbalzone

Ghanese voetbalbond verwelkomt Boateng graag als international

Matthijs van Laar18 mrt 2010, 14:54
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2010, 14:54
Advertentie

De Ghanese voetbalbond (GFA) hoopt dat Kevin-Prince Boateng als international van Ghana mee naar het WK in Zuid-Afrika gaat. De 21-jarige Portsmouth-speler werd geboren in Duitsland en kwam ook uit voor Jong Duitsland, maar heeft bij de FIFA het verzoek ingediend om nu als voetballer zijn vaderland te mogen verdedigen.

Hetzelfde verzoek werd ingediend door Adam Larsen Kwarasey, doelman van Strømsgodset. "We hebben brieven van de spelers ontvangen, maar we zijn nog in afwachting van de formele verzoeken van de Ghanese voetbalbond", aldus een woordvoerder van de wereldvoetbalbond FIFA dinsdag tegen de BBC.

De Britse zender meldt donderdag dat de GFA ook positief staat tegenover de overstap van Boateng. Volgens de Ghanese bestuurders hebben zij alle benodigde papierwerk opgestuurd. "We zijn dit proces al zo'n zes maanden geleden gestart en we hebben elk document dat de FIFA ons vroeg ook opgestuurd", gaf vice-president Fred Pappoe aan.

"Als we iets nog niet hebben opgestuurd, dan is dat omdat de FIFA dit niet goed gecommuniceerd heeft. Dus het beeld creëren dat wij in gebreke blijven, vind ik niet eerlijk." Haast is geboden, want over drie maanden begint het WK, en bondscoach Milovan Rajevac zou Boateng graag aan zijn selectie toevoegen. "Kevin weet dat we hem er graag bij hebben."

Bezig met laden …