voetbalzone

Ghanese voetbalbond waagt nieuwe poging bij Balotelli

Bart Kruyt11 jul 2010, 09:15
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2010, 09:15
Advertentie

Kwesi Nyantakyi, de voorzitter van de Ghanese voetbalbond, gaat opnieuw proberen om Mario Balotelli over te halen om voor het Afrikaanse land te spelen. De aanvaller van Internazionale werd enkele weken voor het WK al benaderd, maar liet toen weten voor Italië te willen spelen. Daar laat Ghana het echter niet bij zitten.

/

De negentienjarige Balotelli heeft Ghanese ouders, maar woont al zijn gehele leven in Italië. Toch kreeg hij pas twee jaar geleden het Italiaanse staatsburgerschap en in Ghana hoopt men daarom dat de aanvaller zijn interlands voor Ghana wil spelen. Balotelli heeft echter meer gevoel bij de Azzuri en wees een eerste voorstel van de hand.

“Ondanks het feit dat Mario ons in eerste instantie heeft afgewezen, denk ik dat er nog altijd een kans is dat hij voor ons kan gaan spelen”, zei Nyantakyi op Joy FM. “Twee dagen geleden sprak ik met de bondscoach en toen kwam ook Mario Balotelli ter sprake. We proberen ons elftal te versterken zodat we ooit de beste van de wereld kunnen zijn.”

Bezig met laden …