voetbalzone

Giggs: ‘Het is bijna niet te bevatten wat dit gaat betekenen’

Erik van Dam02 jul 2016, 14:00
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2016, 14:00
Advertentie

Ryan Giggs kende een interlandloopbaan die zestien jaar duurde. Toch kwam de vleugelspeler van weleer nooit in actie op een groot toernooi, want Wales wist zich nimmer te plaatsen. Kwalificatie voor het EK 2016 afdwingen lukte wél en Wales maakt nu enorm veel indruk. Giggs ziet het vanaf de kant met een grote glimlach aan.

/

De 42-jarige Welshman keek vrijdagavond toe hoe zijn land overtuigend met 3-1 won van het favoriet geachte België en daarmee doorstootte naar de halve eindstrijd in Frankrijk. “Ik ben zó trots”, zegt hij tegen ITV. “Het was gewoon de mooiste avond in de Welshe voetbalhistorie en het beste resultaat aller tijden. En wat nog indrukwekkender was, was de manier waarop het gebeurde.”

“Wales liet België, toch de nummer twee op de FIFA-ranglijst, eruit zien als een doodgewoon elftal. Het is bijna niet te bevatten wat dit allemaal gaat betekenen voor het voetbal in Wales. Er zijn zat kinderen die twijfelen tussen rugby en voetbal en die nu kiezen voor voetbal”, vermoedt Giggs.

Bezig met laden …