voetbalzone

Giggs noemt mooiste prijs: 'De weg ernaartoe is ongelooflijk zwaar'

Matthijs van Laar15 dec 2015, 20:28
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 20:28
Advertentie

Ryan Giggs won in zijn rijke loopbaan twee keer de Champions League en heeft daarnaast dertien landstitels achter zijn naam staan. De prijs waar hij het meest trots op is, is echter de wereldbeker voor clubteams. De Welshman veroverde die titel met Manchester United in de winter van 2008 na een 1-0 zege in de finale op LDU Quito uit Ecuador.

voetbalzone

“Rio Ferdinand heeft ook gezegd dat het de grootste triomf uit zijn loopbaan is geweest. Dat kan ik beamen”, zegt Giggs op de website van de FIFA. “De weg ernaartoe is zo ongelooflijk lang en zwaar. Het is een enorme prestatie om zoiets te bereiken. Het voelde in veel opzichten hetzelfde als de winst van de Champions League, die ik in 2008 voor de tweede keer veroverde.”

De assistent van Louis van Gaal vindt dat de wereldbeker voor clubteams vaak niet op waarde wordt geschat. “Je moet veel doen om je te kwalificeren en in de finale winnen van de kampioen van een ander continent. Lastiger wordt het niet. In dit tijdperk zijn de Premier League en de Champions League de grootste competities. Daardoor blijft de waardering een beetje uit.”

Bezig met laden …