voetbalzone

Giggs sluit Wales-boek nog niet volledig en is vol lof over Bale

Erik van Dam13 jan 2011, 16:09
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2011, 16:09
Advertentie

De kans dat Ryan Giggs ooit nog terugkeert in het nationale team van Wales, mag nog niet worden uitgesloten. De veteraan van Manchester United is inmiddels 37 jaar, maar weet ook dat er in zijn thuisland nog altijd verlangend wordt uitgekeken naar het moment waarop hij zegt zich weer beschikbaar te stellen. “Als ik echt nodig ben, zal ik helpen”, aldus de flamboyante vleugelspeler.

/

Giggs speelde tussen 1991 en 2007 in totaal 64 interlands en was in het gros van die duels aanvoerder van de Britten. Drieënhalf jaar geleden stopte hij als international om zich volledig te kunnen focussen op Manchester United. Enkele maanden geleden werd zijn oude teamgenoot Gary Speed echter aangesteld als nieuwe bondscoach en het contact tussen de twee is nog goed. “Hij was een geweldige speler en ik weet zeker dat hij het goed zal doen met Wales”, zegt Giggs donderdag tegen Sky Sports.

“Als hij in de toekomst ooit hulp nodig heeft of iets van mij wil, zal dat geen probleem zijn. Maar voor nu wens ik hem het beste en hoop ik dat hij Wales weer aan het winnen krijgt.” Giggs geldt nog altijd als één van de grootste spelers die ooit voor de nationale ploeg uitkwam. Zijn landgenoot Gareth Bale, zondag tegenstander in de competitie, wordt ook een enorme toekomst toegedicht. Giggs slaat hem met plezier gade.

“Als je zijn snelheid, kracht en crosspasses hebt, kun je teams in de problemen brengen”, zegt de ervaren vleugelflitser. “Ik hoop dat hij dat zondag niet doet, maar als een winger en Welshman zeg ik dat hij het hopelijk wel bij Wales brengt voor de komende jaren.” Gevraagd naar zijn eigen toekomst zegt Giggs tenslotte: “De laatste twee, drie jaar hebben we het telkens na het seizoen bekeken en dat doen we nu ook weer. Voor nu geniet ik er meer van dan ooit tevoren.”

Bezig met laden …