voetbalzone

Giggs wacht Thiago op: ‘We zullen het zien, hij is een groot talent’

Erik van Dam22 jun 2013, 22:15
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2013, 22:15
Advertentie

Ryan Giggs verlengde afgelopen seizoen weer zijn aflopende contract bij Manchester United en zal daarom straks op zijn veertigste nog steeds actief zijn in de absolute top. De Welshe vleugelspeler krijgt binnenkort wellicht gezelschap van Thiago Alcántara, de parel van Barcelona die in Catalonië niet aan de bak komt. Gezien zijn prestaties op het EK Onder-21 lijkt Thiago een ster in wording.

/

Giggs zegt weet te hebben van het talent dat Thiago in de benen heeft. “Ik heb hem al in meerdere wedstrijden aan het werk gezien”, laat Giggs weten in een reactie in de Spaanse media. “Hij is een goede speler, maar er wordt eigenlijk ieder jaar weer gespeculeerd over goede spelers en Manchester United. We zullen zien of het nu echt is, maar zeker is dat hij een groot talent is.”

De 39-jarige Giggs loopt al meer dan twee decennia mee in de profwereld, maar zegt absoluut geïmponeerd te zijn door wat het Spaanse nationale team de laatste jaren laat zien. “Ze bulken van de geweldige spelers. Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta, Xavi… met de bal aan de voet zijn zij allemaal fantastisch en ze zijn nu al zes of zeven jaar lang een topteam. En nu komen de jongens van Onder-21 er ook aan. Op ieder niveau hebben ze kwaliteit, ik denk dat het succes voorlopig nog even blijft.”

Bezig met laden …