Gignac beëindigt droge periode en helpt Marseille aan punt bij koploper

Bart Kruyt02 okt 2010, 22:55
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 22:55

André-Pierre Gignac moest er even op wachten, maar heeft zaterdagavond eindelijk weer eens een doelpunt kunnen vieren. De aanvaller van Olympique Marseille was begin mei voor het laatst trefzeker, toen nog in dienst van Toulouse, en bleef vervolgens 508 minuten droog staan in de Ligue 1. Tegen Saint-Étienne scoorde Gignac weer eens, waardoor Marseille een punt pakte: 1-1.

/

De aanvaller kon zich na een klein halfuur spelen weer eens laten bejubelen en opende met zijn doelpunt de score. Gignac werd na goed voorbereidend werk van Taye Taiwo vrijgespeeld door Lucho Gonzalez en bleef oog in oog met Jérémie Janot rustig in de afwerking. Matthieu Valbuena verdubbelde de marge kort hierna bijna, maar zijn inzet spatte op de lat uiteen.

Thuisploeg Saint-Étienne bleef in de wedstrijd zitten en kwam een kwartier na rust op gelijke hoogte, via de tweede seizoenstreffer van Laurent Battlès. In het restant kreeg vooral Saint-Étienne nog mogelijkheden op een winnende treffer, maar die viel niet, waardoor de ploegen in evenwicht uit elkaar gingen. Marseille blijft daardoor zesde op de ranglijst; Saint-Étienne is de lijstaanvoerder.