voetbalzone

Gignac stelt titelfeest Paris Saint-Germain minimaal een week uit

Thijs Post04 mei 2013, 18:53
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2013, 18:53
Advertentie

Paris Saint-Germain zal tenminste een week moeten wachten voordat het zich officieel kampioen van Frankrijk mag noemen. Achtervolger Olympique Marseille had het zaterdag lastig tegen SC Bastia, maar de Zuid-Fransen wonnen wel: 2-1. Het verschil tussen PSG en L’OM is nu zes punten; de Parijzenaars komen zondag nog in actie tegen Valenciennes en het verschil kan dus weer naar negen worden opgehoogd. Officieel moet Paris Saint-Germain dus minimaal een week wachten op een eventueel titelfeest; gezien het superieure doelsaldo van de hoofdstedelingen kunnen we bij winst op Valenciennes spreken van een officieuze titel.

/

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor Marseille, dat in het eigen Stade Vélodrome prima begon aan de wedstrijd: spits Gignac opende na twaalf minuten spelen de score door te profiteren van goed werk van Jordan Ayew en Mathieu Valbuena. Richting de pauze nam de druk van de thuisploeg wat af, maar het team van trainer Elie Baup had al prima kansen gekregen om de score op te hogen. Dat gebeurde niet en direct na de onderbreking deed Bastia wat terug: Marseille-keeper Steve Mandanda verkeek zich op een schot van Florian Thauvin.

De eilandbewoners werden vervolgens belegerd door Marseille, maar de bevrijdende treffer voor de thuispartij zou pas vlak voor tijd vallen. Gignac zorgde er met zijn tweede niet alleen voor dat Paris Saint-Germain nog minimaal een week moet wachten op de titel, ook werd Olympique Lyon op zeven punten gezet. Dat is belangrijk in het kader van directe plaatsing voor de Champions League; in Frankrijk krijgen de bovenste twee ploegen een direct ticket voor het kampioenenbal.

Bezig met laden …