voetbalzone

Gijón-coach: 'Overwegen geen muur op te stellen bij vrije trappen Ronaldo'

Bart Kruyt13 apr 2012, 14:30
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2012, 14:30
Advertentie

Cristiano Ronaldo staat bekend om zijn aparte manier van schieten en is de laatste tijd weer steeds vaker trefzeker met een vrije trap. Tegen Atlético Madrid was de aanvaller ook trefzeker uit een standaardsituatie, omdat Thibaut Courtois de bal pas laat zag komen en daardoor niet meer kon ingrijpen. Sporting Gijón overweegt om geen muur op te stellen bij vrije trappen van Ronaldo.

/

De nummer achttien van de Primera División gaat zaterdagavond op bezoek bij Real en bij vrije trappen die de thuisploeg krijgt, krijgt Ronaldo mogelijk vrij baan. "Ik denk dat een keeper meer kans heeft om de bal te stoppen als hij die aan ziet komen. We hebben al getraind op vrije trappen zonder een muur te gebruiken, omdat we er geen ervaring mee hadden", zegt Gijón-coach Javier Clemente.

Of het plan ook daadwerkelijk doorgaat, hangt van Gijón-keeper Juan Pablo af: "Ik zal mijn keeper raadplegen en hij neemt de uiteindelijke beslissing", zei Clemente, die hoopt op een stunt: "Ik weet ook wel dat Real Madrid veel beter is dan wij. Maar ik heb mijn spelers maar gezegd dat de spelers van Real ook maar van vlees en bloed zijn en er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal."

Bezig met laden …