Giménez solliciteert met knappe treffer nadrukkelijk naar basisplaats bij Mexico

Mart Oude Nijeweeme30 jun 2023, 07:42
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 07:42

Mexico heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Gold Cup. De ploeg van interim-bondscoach Jaime Lozano was tijdens de tweede speelronde met 1-3 te sterk voor Haïti. Feyenoorder Santiago Giménez was een van de doelpuntenmakers. Hij nam de derde treffer voor zijn rekening. Mexico wist de eerste groepswedstrijd al met 4-0 te winnen van Honduras, waardoor het land al verzekerd is van de volgende ronde.

Waar bij Mexico Jorge Sánchez en Edson Álvarez in de basis begonnen, was er bij Haïti een basisplaats voor Vitesse-speler Carlens Arcus. Giménez begon op de bank en zou na ruim een uur binnen de lijnen komen. Mexico trok het initiatief al in de eerste helft naar zich toe en raakte via Álvarez de paal. De middenvelder van Ajax had een rebound van dichtbij voor het intikken, maar wist het buitenkansje niet te benutten.

Kort na rust was het wel raak, toen Uriel Antuna aan de zijkant werd gevonden en een afgemeten voorzet op Henry Martín in huis had. Voor de aanvaller was het een koud kunstje in van dichtbij in te koppen: 0-1. Mexico drukte vervolgens door en wist de score al snel te verdubbelen door een eigen doelpunt van Ricardo Adé. De verdediger van Haïti werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman na harde voorzet vanaf de linkerkant.

Lozano bracht niet veel later Giménez binnen de lijnen en zag zijn pupil tien minuten voor tijd voor de eindstand aantekenen. Na opnieuw voorbereidend werk van Antuna was het de spits van Feyenoord die voor de derde keer raak schoot namens Mexico. Danley Jean Jacques had vijf minuten daarvoor iets terug gedaan namens Haïti met een harde kopstoot uit een corner. Mexico neemt het maandag tijdens de laatste groepswedstrijd op tegen Qatar.