voetbalzone

Gio spreekt Kramer aan op gedrag: ‘Dat mag niet meer’

Erik van Dam23 okt 2015, 13:04
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 13:04
Advertentie

Michiel Kramer kwam na zijn gedrag in de wedstrijd tegen De Graafschap weg zonder schorsing, omdat huisjurist Joris van Benthem van Feyenoord alweer een zaak won bij de tucht- en beroepscommissie. Giovanni van Bronckhorst is blij dat hij Kramer gewoon kan blijven inzetten, maar heeft de aanvaller wel gewaarschuwd. Zijn gedrag zal anders moeten, aldus Gio.

voetbalzone

De voorbije week sprak de beroepscommissie Kramer vrij van het slaan van Ted van de Pavert. Nadat Feyenoord eerder al schorsingen voor Rick Karsdorp en Eljero Elia ongedaan kreeg een nieuw succes voor de club. Het moet nu echter wel een keer klaar zijn. “Ik ben blij met de vrijspraak van Kramer, maar heb hem wel gesproken over het voorval. Dit mag niet meer gebeuren. Duwen is geen gewenst gedrag”, maakte Van Bronckhorst vrijdag duidelijk aan RTV Rijnmond. Hij wil dat zijn spelers niet in dergelijke situaties belanden.

Feyenoord staat momenteel in punten gelijk met Ajax (22) en speelt zondag thuis tegen AZ. Volgens de trainer was het laatste optreden van Feyenoord, uit tegen sc Heerenveen (2-5), goed, maar liet de tweede helft zien dat de club nog wel terreinwinst te boeken heeft. “De eerste helft geeft vertrouwen voor de komende weken”, vond Van Bronckhorst wel. Dit seizoen ging er pas één wedstrijd verloren: die tegen PSV in augustus.

Of Van Bronckhorst zondag kan beschikken over Rick Karsdorp, weet hij nog niet: die is herstellende van een blessure. Volgens de trainer wordt het een ‘close call’. Hij sprak wel zijn tevredenheid uit over het feit dat Feyenoord erin slaagde Karsdorp deze vrijdag langer vast te leggen. De back tekende bij tot 2020 en dat stemt zijn coach tevreden. “Als hij zich zo doorontwikkelt gaan we nog veel plezier van hem hebben. Ik begon zelf ook als middenvelder”, riep Van Bronckhorst in herinnering.

Bezig met laden …