voetbalzone

Giovinco: ‘Barcelona? Nee, laat me hier nog maar even genieten’

Erik van Dam14 okt 2015, 22:15
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 22:15
Advertentie

El Mundo Deportivo berichtte vorige week dat Barcelona een paar aparte namen op een lijst had staan, om de ‘Henrik Larsson-rol’ op zich te nemen: de rol van de ervaren aanvaller, die het niet erg zou vinden veel op de bank te zitten en af en toe als breekijzer dienst zou kunnen doen. Eén van de namen die genoemd werden was die van Sebastian Giovinco, maar de Italiaan schrijft zich eigenhandig af.

voetbalzone

“Barcelona? Nee, ik ben gelukkig waar ik nu ben”, zegt de 28-jarige aanvaller, die een half jaar geleden de overstap maakte van Juventus naar Toronto FC. Bij de Canadese club, die actief is in de Major League Soccer, is hij de grote ster en maakte hij in 30 wedstrijden 21 doelpunten. “Ik ben pas net van club veranderd, dus laat me eerst genieten van dit avontuur” zegt Giovinco tegen RAI.

Giovinco begon zijn profcarrière negen jaar geleden bij Juventus en werd verhuurd aan Empoli en Parma. In 2012, nadat hij een topseizoen had gedraaid in de kaasstad, keerde hij terug bij Juventus. Toch had Antonio Conte weer geen belangrijke rol voor Giovinco in gedachten en dus week de aanvaller uit naar Toronto FC. Mede dankzij zijn goals staat de club vijfde in de Eastern Conference.

Behalve Giovinco werden er nog meer namen gelinkt aan Barcelona: Dirk Kuyt, Giorgios Samaras, Ezequiel Lavezzi, Nolito, Jonathan Soriano en Sergio Garcia. De naam van Nolito kwam al eerder voorbij in de wandelgangen: Manuel Agudo Duran, zoals de Spanjaard eigenlijk heet, bracht al een paar jaar door bij Barcelona B en viel twee keer in bij het eerste.

Bezig met laden …