voetbalzone

Giovinco krijgt zijn zin en gaat voor een seizoen naar Parma

Bart Kruyt05 aug 2010, 16:52
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2010, 16:52
Advertentie

Het duurde even, maar Sebastian Giovinco is dan toch van Juventus verlost. De middenvelder, die al een tijdje wilde vertrekken uit Turijn wegens het gebrek aan speelminuten, wordt donderdagavond voorgesteld bij Parma. De Italiaanse middenmoter meldt op haar officiële website dat Giovinco voor één seizoen wordt gehuurd.

/

Aan het einde van het seizoen krijgt Parma, dat vorig seizoen als achtste eindigde in de Serie A, de kans om vijftig procent van de transferrechten te kopen: zoals dat in Italië veel vaker gebeurt. De technicus wordt deze avond aan de pers voorgesteld en zal zich vrijdag bij zijn teamgenoten voegen. Giovinco heeft de medische keuring zonder problemen doorstaan.

De 23-jarige middenvelder staat al jarenlang bekend als een groot talent, maar zijn echte doorbraak bleef vooralsnog uit. Ook vorig seizoen zat Giovinco mopperend op de bank en liet hij een aantal keer weten dat hij wegens het gebrek aan speelminuten wilde vertrekken. Diverse Italiaanse clubs waren geïnteresseerd en Parma heeft de strijd gewonnen.

Bezig met laden …