voetbalzone

Giroud: 'Arsenal kan volgend seizoen meedoen om de titel'

Bart Kruyt14 jun 2013, 16:23
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 16:23
Advertentie
/

Arsenal heeft al acht jaar lang geen prijs meer gepakt en speelde ook in het afgelopen seizoen geen rol in de strijd om het kampioenschap. De supporters balen als een stekker en het bestuur wil dat Arsène Wenger met het beschikbare transferbudget van naar verluidt tachtig miljoen euro op zoek gaat naar topspelers. Olivier Giroud denkt echter dat Arsenal ook met de huidige selectie mee kan doen om het kampioenschap.

De Franse spits heeft er net een seizoen bij the Gunners opzitten en was goed voor zeventien doelpunten in alle competities. "Als we beter beginnen dan in het vorige seizoen, kunnen we volgend jaar meestrijden om het kampioenschap", zegt Giroud. "We zijn nu meer op elkaar ingespeeld en beter geworden als team. Daarnaast zijn de spelers ook individueel beter geworden, vooral de nieuwkomers zoals ikzelf, Santi Cazorla en Lukas Podolski."

"Ik heb in mijn eerste seizoen zeventien keer gescoord en tien assists geleverd. Daar ben ik tevreden over, maar het kan altijd beter", vervolgt Giroud. "Ik weet dat er ruimte is voor verbetering en doe er alles aan om mijn cijfers volgend seizoen te verbeteren." Arsenal eindigde in het afgelopen seizoen als vierde en haalde zestien punten minder dan landskampioen Manchester United.

Bezig met laden …