voetbalzone

Giroud gaat gesprek maar eens aan met Henry: ‘Van man tot man’

Erik van Dam15 jul 2015, 11:43
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2015, 11:43
Advertentie
voetbalzone

Thierry Henry is al langere tijd kritisch op Olivier Giroud. De voormalig topschutter van Arsenal vindt zijn 28-jarige landgenoot niet de ideale spits voor the Gunners en zei vorig seizoen zelfs hardop dat Arsenal geen kampioen kan worden met Giroud voorin. Hoewel de Fransman drie jaar op rij de dubbele cijfers haalde (elf, zestien en veertien doelpunten), acht Henry hem niet in staat echt een topspits te zijn.

Giroud zei vorige maand al dat hij niet boos is dat Henry zulke dingen over hem zegt in zijn rol als analyticus. Zo denkt hij er nog steeds over en Giroud maakt zich tijdens de oefencampagne dan ook geen zorgen dat hij zich extra moet bewijzen. “Het belangrijkste is dat je niet aan jezelf gaat twijfelen wanneer je een kans mist of een wedstrijd niet in actie komt. Zoiets hoort erbij, het kan voorkomen”, aldus de aanvaller.

“Als profvoetballer hoef je niet per se te luisteren naar wat anderen van je zeggen. Ik ken Thierry en ik weet wat hij bedoelde te zeggen met zijn uitspraken. Als ik hem weer zie, dan zullen we een gesprek hebben van man tot man. Ben ik boos op hem? Nee. Maar eerst begreep ik hem niet goed en nu wel, hij heeft uitgelegd wat hij bedoelde te zeggen”, zegt Giroud rustig. “Ik slaap er niet minder om.”

Bezig met laden …