voetbalzone

‘Gitzwarte avond’ voor Groenendijk: ‘Absoluut dieptepunt in mijn tijd bij ADO’

Chris Meijer16 sep 2018, 09:14
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2018, 09:14
Advertentie

ADO Den Haag kreeg zaterdagavond een forse veeg uit de pan van PSV. De regerend landskampioen won met 0-7 in het Cars Jeans Stadion en trainer Alfons Groenendijk spreekt van een ‘gitzwarte avond’ voor zijn ploeg. “Ik heb heel veel fouten gezien die ik normaal gesproken niet zie bij mijn spelers”, zegt Groenendijk in gesprek met FOX Sports.

“Ik ben vooral heel teleurgesteld. Het is een gitzwarte avond voor ons. Je kunt altijd zeggen dat PSV meer kwaliteit heeft, maar dat wil niet zeggen dat je zo makkelijk de goals moet weggeven en zo door de ondergrens moet gaan. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt hier, dit is een absoluut dieptepunt. Dit is een absoluut dieptepunt in mijn tijd bij ADO”, benadrukt Groenendijk, die beaamt dat het spel bij vlagen te snel ging voor zijn ploeg.

“Dan ben je overal te laat. Als je zo verschrikkelijk veel fouten maakt, help je een tegenstander ook wel in de wedstrijd”, vervolgt de oefenmeester. Zijn ploeg stond bij rust al 0-2 achter en zag PSV in het laatste kwartier nog uitlopen naar 0-7. “Dit was een verloren avond waar niet tegenaan te coachen valt. We moeten dit verwerken, want dit is een behoorlijke tik. Daarbij mag je het natuurlijk ook nooit opgeven, zoals wij deden."

"Dat heb ik nog nooit eerder gezien. Als je de laatste goals ziet, dan geven wij het gewoon op, dat wil ik niet nog een keer meemaken”, concludeert Groenendijk. Voor ADO Den Haag wachten nu twee uitwedstrijden, tegen Vitesse en sc Heerenveen. “Er is altijd een nieuwe kans. In ons geval is dat volgende week. We hebben nu twee uitwedstrijden waarin we ons moeten herpakken. Hier moeten we niet te lang in blijven hangen.”

Bezig met laden …