Gladbach maakt geen fout, Hannover blameert zich na strafschoppen

Erik van Dam14 aug 2010, 22:12
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2010, 22:12

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdag geen steekje laten vallen in de eerste ronde van de DFB Pokal. De nummer twaalf van het vorige Bundesliga-seizoen klopte eerstedivisionist Erzgebirge Aue. Hannover deed het aanmerkelijk minder goed. Net als Sankt-Pauli ging de club uit de hoogste afdeling al direct ten onder. Er moesten strafschoppen aan te pas komen tegen Elversberg, en de amateurs namen de penalty’s beter.

Erzgebirge Aue – Borussia M'Gladbach 1-3
Gladbach deed wat er van het team verlangd mocht worden; eerstedivisionist Erzgebirge Aue werd opzij gezet. Tobias Levels en Roel Brouwers begonnen in de basis; Marcel Meeuwis kwam niet aan de bak in het bekerduel. Michael Bradley opende enkele minuten voor rust de score, op aangeven van Mohammodou Idrissou. Erzgebirge gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en vocht zich terug naar een gelijke stand. Kort onderweg in de tweede helft kopte Jan Hochscheidt raak op aangeven van Skerdilaid Curri. Idrissou herpakte de voorsprong echter met een schot met rechts en de aangever bij dat doelpunt, Marco Reus, zorgde in de slotfase zelf voor 1-3 met een schot.

Elversberg – Hannover 96 0-0 (Elversberg w.n.s.)
Sankt-Pauli werd eerder op de dag als eerste Bundesligist geëlimineerd in de eerste bekerronde, maar het bleek niet de enige club te zijn die dat lot overkwam. De nummer vijftien van vorig jaar had grote moeite zich een weg te banen langs Elversberg, dat uitkomt in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland. Nieuwkomer Carlitos was met enkele vrije trappen nog het dichtst bij een treffer voor de ploeg, maar schoot een keer over en een keer naast.

Didier Ya Konan plaatst een loeihard schot eveneens naast. Keeper Florian Fromlowitz werd enkele keren getest; Elversberg ontbeerde echter de klasse om zelf te scoren. Hannover, dat zeker niet met haar zwakste formatie optrad, verloor uiteindelijk op strafschoppen. Mikael Forssell schoot als enige mis en leidde daarmee de nederlaag in.