Gladbach stelt zwaar teleur en biedt Schalke kans om uit te lopen

Peter Nusselder07 apr 2012, 20:25
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2012, 20:25

Borussia Mönchengladbach had bij een overwinning op laagvlieger Hertha BSC op gelijke hoogte kunnen komen met nummer drie Schalke 04 (dat het zondag opneemt tegen Hannover 96), maar is zaterdag niet verder gekomen dan een teleurstellend gelijkspel: 0-0. Gezien de weinige kansen die er te noteren vielen in het Borussia-Park mocht het elftal van Lucien Favre daar niet eens over klagen.

/

De thuisploeg had het vanaf minuut één moeilijk met de gasten uit Berlijn. De degradatiekandidaat gaf weinig weg en Gladbach slaagde er amper in om gevaarlijk te worden. Dat werd er niet beter op toen sterspeler Marco Reus zich al na twintig minuten moest laten vervangen vanwege een spierblessure. Kort voor rust kwam de nummer vier van de ranglijst toch nog tot één doelrijpe kans: Mike Hanke speelde invaller Igor de Camargo aan en die ontdeed zich van bewaker Felix Bastians, maar miste het doel op een haar na.

Al vroeg in de tweede helft begon ook Hertha aan aanvallen te denken. Het was zelfs vleugelverdediger Christian Lell die er bijna in slaagde om Marc-André ter Stegen te passeren, maar de Gladbach-keeper kreeg op de doellijn hulp van Martin Stranzl. In de slotfase waren het wederom de bezoekers die dicht bij een doelpunt waren, maar ditmaal had Ter Stegen antwoord op een afstandsschot van Raffael. Het duel dat geen winnaar verdiende eindigde zodoende onbeslist. Verdediger Roel Brouwers zat bij Gladbach de gehele wedstrijd op de bank.