Glasgow Rangers behoudt honderd procent-score na zege in extremis

Daniel Cabot Kerkdijk11 sep 2010, 14:54
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2010, 14:54

Glasgow Rangers heeft na vier wedstrijden in de Schotse Premier League nog geen punt laten liggen. De ploeg van trainer Walter Smith trok zaterdagmiddag op bezoek bij Hamilton aan het langste eind: 1-2. De driepunter kwam wel pas in de slotfase tot stand. Celtic heeft ook nog geen punt laten liggen, maar speelde tot dusver drie duels. Vanmiddag spelen The Bhoys tegen Hearts.

/

Na zes minuten spelen opende Nikica Jelavic al de score op New Douglas Park. Na voorbereidend werk van Kyle Lafferty aan de linkerkant kopte de aanvaller de bal achter doelman Tomas Cerny. Het was voor de van Rapid Wien overgekomen spits zijn eerste doelpunt namens The Rangers. Allan McGregor hield zijn ploeg op de been door pogingen van Marco Paixao en Jon Routledge te keren. Paixao schoot in een nieuwe poging maar net naast het doel van McGregor.

Nigel Hasselbaink stond bij Hamilton in de basis, maar ondanks een mogelijkheid vlak voor rust kwam hij niet tot scoren. Na een klein uur spelen viel de gelijkmaker. Majid Bougherra werkte een voorzet van Paixao achter zijn eigen doelman. Ondanks enkele dappere pogingen van de thuisploeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken, sloeg Glasgow Rangers vlak voor tijd toe. Na een pass van Lee McCulloch werkte Kenny Miller de bal over Cerny heen: 1-2.