voetbalzone

Glasgow Rangers bestudeert overnamebod vastgoedontwikkelaar

Bart Kruyt08 mrt 2010, 11:25
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2010, 11:25
Advertentie

De financiële zorgen van Glasgow Rangers worden mogelijk spoedig verlicht. Vastgoedontwikkelaar Andrew Ellis heeft zich gemeld bij de Schotse topclub en wil de club overnemen. Volgens de BBC heeft de zakenman zijn zinnen gezet op negentig procent van de aandelen.

De aandelen zijn nu nog in handen van International Holdings, dat echter graag van de papieren af wil. David Murray, de directeur van International Holdings, stapte vorig jaar op als voorzitter van Rangers omdat hij de schuldenlast van ruim dertig miljoen euro niet kon opbrengen. Het is onduidelijk hoeveel geld Ellis voor de aandelen over heeft.

Een onafhankelijk comité, waarin onder anderen voorzitter Alastair Johnston zitting heeft, bestudeert of het overnamebod 'overeenstemt met de belangen van de club, de aandeelhouders en de supporters.’ Rangers kampt al jaren met financiële problemen: in 2008 kon er voor het laatst een transfersom worden betaald. Desondanks gaat het de club sportief gezien voor de wind en heeft het dertien punten meer dan achtervolger Celtic.

Bezig met laden …