Glasgow Rangers en Celtic scoren niet en gaan beiden onderuit

Bart Kruyt10 nov 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2010, 22:00

Glasgow Rangers en Celtic leken dit seizoen veel te sterk te zijn voor de rest van de competitie, maar blijken toch niet onverslaanbaar te zijn. De landskampioen, tot woensdagavond nog ongeslagen in de Schotse Premier League, verloor op het eigen gras pijnlijk met 0-3 van Hibernian. Het bleek een nederlaag zonder gevolgen te zijn, want Celtic ging met 2-0 ten onder bij Heart of Midlothian. Voor het eerst sinds ruim dertien jaar kwam het voor dat Rangers en Celtic verloren én niet scoren.

Glasgow Rangers – Hibernian 0-3
Zo verliezen Glasgow Rangers en Celtic geen duel en zo gaan ze op één avond prompt allebei onderuit. De nederlaag van de koploper, thuis tegen Hibernian, zal toch het meest pijn doen. De bezoekers verdienden de overwinning zonder meer en waren vooral in de eerste helft veel sterker, wat resulteerde in twee treffers. Liam Miller opende de score na zes minuten spelen en zag zijn voorbeeld een klein kwartier later gevolgd worden door John Rankin.

Rangers werd na rust wel wat sterker en kreeg nog een enorme kans op de aansluitingstreffer via Kenny Miller, maar de topscorer van de Schotse competitie bleek niet scherp te zijn, waardoor voormalig Utrecht-verdediger Francis Dickoh de eindstand op 0-3 kon bepalen. Na een hoekschop kopte Souleyman Bamba de bal voor de voeten van de Ghanees, die met een halve omhaal verwoestend uithaalde. Het betekende Dickohs eerste goal in Schotland.

Heart of Midlothian – Celtic 0-2
Celtic wist zoals gezegd niet te profiteren van de nederlaag die Rangers leed en blijft daardoor tweede op de ranglijst van de Schotse Premier League. Ian Black zette Hearts na een halfuur spelen op voorsprong en ontsnapte tien minuten na rust aan een beenbreuk na een verschrikkelijke tackle van Joe Ledley, die dan ook een rode kaart kreeg. Met elf tegen tien prikte Heart er via David Templeton nog eentje bij.