voetbalzone

Glasgow Rangers haalt met Beattie eerste aankoop in twee jaar tijd

Erik van Dam13 aug 2010, 17:01
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 17:01
Advertentie

Glasgow Rangers heeft vrijdag voor het eerst in twee jaar tijd weer een speler aangetrokken. De Schots landskampioen maakt via de officiële kanalen bekend dat het aanvaller James Beattie (32) voor twee seizoenen heeft gecontracteerd. De ervaren spits komt over van Stoke City. Hoeveel The Gers betalen voor Beattie, maken zij niet bekend. Tot nu toe vertrokken er alleen maar spelers bij de Rangers; deze zomer alleen al negen.

/

Engelse media spreken van een transfersom van zo’n anderhalf miljoen pond, omgerekend circa 1,8 miljoen euro. De financiële problemen waarmee de Rangers kampten, stonden niet toe dat er de laatste twee jaren spelers werden aangetrokken. In de aanloop naar het seizoen 2007/08 versterkte de ploeg van Walter Smith zich voor het laatst met enkele nieuwelingen.

Het salaris van Beattie was de afgelopen dagen nog wel inzet van onderhandelingen met Stoke City. The Potters kochten deze week Kenwyne Jones voor liefst 9,7 miljoen euro over van Sunderland en wilden de dure Beattie van de loonlijst af hebben. Mogelijk betaalt de Premier League-club nog wat van het salaris van de ervaren aanvaller.

Beattie begon zijn loopbaan in 1996 bij Blackburn Rovers en speelde vervolgens nog voor Southampton, Everton, Sheffield United en Stoke City. In totaal kwam hij op de Engelse velden tot 383 officiële duels, waarin hij 124 doelpunten maakte.

Bezig met laden …