Glasgow Rangers heeft derde titel op rij al na zeven minuten binnen

Bart Kruyt15 mei 2011, 15:21
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2011, 15:21

Glasgow Rangers is voor het derde jaar op rij de beste van Schotland. De ploeg van Walter Smith won zondagmiddag overtuigend haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen (1-5 bij Kilmarnock) en daardoor deed de overwinning die Celtic boekte op Motherwell (4-0) er niet toe. Rangers heeft nu liefst 54 landstitels achter haar naam staan: de meeste van de wereld.

/

Kyle Lafferty was zondagmiddag de grote man bij Rangers, door drie treffers voor zijn rekening te nemen. De eerste maakte hij al in de eerste minuut en daarmee bezorgde de aanvaller de bezoekers een droomstart van de kampioenswedstrijd. Drie minuten later maakte Steven Naismith er na een counter 2-0 van en weer drie minuten later was het opnieuw raak, nu via opnieuw Lafferty.

De titel was daardoor al binnen zeven minuten binnen voor Rangers, dat ook niet meer in de problemen kwam. Kort na rust krulde Nikica Jelavic een vrije trap binnen, voordat Lafferty zijn hattrick compleet maakte. Een van richting veranderde vrije trap van James Dayton redde de eer voor Kilmarnock nog wel, maar het mocht de pret bij Rangers niet drukken.