voetbalzone

Glasgow Rangers herstelt remise tot zege dankzij goudhaantje Miller

Erik van Dam28 aug 2010, 17:59
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2010, 17:59
Advertentie

Schots landskampioen Glasgow Rangers is zaterdag voor de derde keer dit seizoen zonder puntverlies gebleven. The Gers hadden het in het eigen Ibrox Stadium lastig tegen St. Johnstone, toch niet bepaald een hoogvlieger in de competitie. Mede dankzij debutant Vladimir Weiss bleven de drie punten toch in eigen huis; Kenny Miller tekende voor de winnende goal.

/

Marcus Haber was in de eerste fase van de wedstrijd al dicht bij een verrassing namens de bezoekers. De van West Bromwich Albion gehuurde spits ontliep de buitenspelval en dwong Allan McGregory direct tot een redding. Nog voor er een halfuur voorbij was, kwam St. Johnstone tot ontzetting van het thuispubliek op voorsprong. Jody Morris bediende Danny Grainger uit een corner; de verdediger controleerde de bal en schoot in het dak van het doel.

Dat zette Rangers, en met name de opvallend spelende Weiss, aan tot meer strijdlust. Keeper Graeme Smith reageerde namens de gasten niet alert genoeg op een kopbal van Steve Davis, waardoor Sasa Papac nog voor rust voor de gelijkmaker mocht tekenen. Walter Smith zag vervolgens hij zijn team nog lang moest doorbeuken op de defensie van St. Johnstone, alvorens die brak. Miller, vorige week goed voor een hattrick, reageerde attent op een pass van Lee McCulloch en schoof de bal langs Smith.

Overige uitslagen:
Aberdeen - Kilmarnock 0-1
Inverness CT - Hibernian 0-1

Bezig met laden …