Glasgow Rangers is eerste plek alweer kwijt

13 mei 2009, 23:15
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2009, 23:15
Glasgow Rangers is haar eerste plaats in de Schotse competitie al snel weer kwijtgeraakt. De ploeg van Walter Smith, die vorige week nog steeg na een zege op aartsrivaal Celtic, verspeelde woensdag punten tegen Hibernian. Door de 1-1 remise mag Celtic zich weer koploper noemen en staat Glasgow Rangers tweede.

De man die verantwoordelijk was voor het puntverlies van Rangers luistert naar de naam Derek Riordan. De aanvaller van Hibernian, die voor deze wedstrijd al tien keer had weten te scoren voor de middenmoter, besloot vijf minuten voor rust om zijn geluk te beproeven met een geplaatst schot. Het bleek een juiste keuze te zijn, want de bal vloog prachtig in het net.

Smith besloot direct om in te grijpen en de coach van Rangers bracht direct twee nieuwe krachten in het veld. Met de frisse spelers binnen de lijnen kwam de titelkandidaat beter in de wedstrijd, wat leek te resulteren in de gelijkmaker van Kyle Lafferty. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Rangers bleef na deze teleurstelling de aanval zoeken en werd tien minuten voor tijd beloond met de treffer waar het op jaagde. Nacho Novo reageerde alert bij een rebound en schoot de score terug in evenwicht. Verder kwam Rangers echter niet, waardoor het de eerste plek weer verloor aan Celtic. De twee grootmachten hebben evenveel punten, maar Celtic heeft een iets beter doelsaldo (+2).