voetbalzone

Glasgow Rangers loopt zich stuk op Hibernian

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2009, 19:06
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2009, 19:06
Advertentie

Een glansrijk optreden van Hibernian-doelman Graham Stack was de voornaamste reden dat Glasgow Rangers zaterdag niet tot winst kwam. De sluitpost groeide met enkele uitstekende reddinngen uit tot man van de wedstrijd, en moest zich alleen gewonnen geven op een vroege inzet van Kris Boyd. Door een doelpunt van Anthony Stokes eindigde het treffen op Ibrox in een puntendeling: 1-1.

De wedstrijd ging flitsend van start met pogingen van Derek Riordan en Boyd. De laatstgenoemde opende na acht minuten spelen de score. Kyle Lafferty legde een voorzet van Steven Whittaker in de voeten van Boyd, die het buitenkansje niet onbenut liet. Rangers-doelman Allan McGregor gaf ook zijn visitekaartje af. Stokes, Merouane Zemmama en David Wotherspoon kwamen niet tot scoren.

Na de hervatting nam de druk van The Gers aanzienlijk toe. Kenny Miller kopte uit een vrije trap van Steven Smith op de lat, en in het restant van het tweede bedrijf stond Stack keer op keer een doelpunt van de thuisploeg in de weg. Stokes maakte tussendoor de gelijkmaker. Colin Nish had de 1-2 op zijn voet, maar hij trof de paal. Door de remise kan Celtic zondag, bij winst op Hamilton, de koppositie van haar aartsrivaal overnemen.

Bezig met laden …