Glasgow Rangers maakt seizoen compleet

30 mei 2009, 18:14
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2009, 18:14
Glasgow Rangers heeft het reeds geslaagde seizoen meer glans gegeven. Na het behalen van de eerste landstitel sinds 2005 legden The Gers zaterdagmiddag ook nog beslag op de nationale beker. Nacho Novo maakte vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Falkirk: 1-0.

De Spanjaard toonde zich daarmee een heuse supersub. Novo was op de bank begonnen aan de bekerfinale, maar werd na een tegenvallende eerste helft in de ploeg gebracht door Walter Smith. De aanvaller verving de geblesseerd geraakte Kris Boyd en had slechts 36 seconden de tijd nodig om de score in beweging te brengen. Met een schitterende volley zette hij Rangers op voorsprong.

Falkirk moest na deze domper op zoek naar de aanval, maar de ploeg had het er daar moeilijk mee. Evenals in de eerste helft creëerde Falkirk lange tijd nauwelijks kansen en duurde het tot een kwartier voor tijd voordat de equipe echt gevaarlijk werd. Burton O’Brien leek de score te nivelleren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit de videobeelden bleek dat dit een juiste beslissing was.

Rangers overleefde en zag in het restant enkel nog Carl Finnigan voor opwinding zorgen, maar omdat zijn poging naast de paal vloog bleef de voorsprong van de kampioen staan. Met de zege prolongeerde Rangers de titel; vorig seizoen legde de Schotse grootmacht ook al beslag op de beker. The Gears hebben de Schotse trofee nu 33 keer gewonnen.