Glasgow Rangers nadert rivaal Celtic na zege op St. Mirren

Daniel Cabot Kerkdijk07 nov 2009, 17:12
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2009, 17:12

Glasgow Rangers is erin geslaagd de achterstand met koploper Celtic te verkleinen. Op Ibrox Park werd het in een wedstrijd met veel overtredingen 2-1 voor The Gers tegen middenmoter St. Mirren. De thuisploeg kwam snel op voorsprong, maar kon de zege in de tweede helft pas veilig stellen. Kort voor tijd was het nog opletten geblazen toen St. Mirren de aansluitingstreffer wist te maken. Kris Boyd bewees zijn toegevoegde waarde door tweemaal te scoren.

Rangers kwam al vroeg op voorsprong nadat Boyd na slechts negentien seconden scoorde. Het werd echter geen kinderspel voor de Rangers omdat St. Mirren met enkele knappe kansen van zich deed spreken. Het werd en bleef daardoor spannend, zeker nadat St. Mirren op de lat schoot en Rangers zelf ook niet scoorde. Boyd tekende na 57 minuten spelen voor zijn tweede treffer van de middag.

Ook daarna ging Rangers met Boyd in de hoofdrol onverminderd verder met scoringspogingen, en werd de wedstrijd eenzijdiger. St. Mirren probeerde terug te komen, maar liet daarbij wel veel ruimte open. Damarcus Beasley maakte er zes minuten voor tijd bijna ook nog 3-0 van na een afstandsschot. Twee minuten voor tijd wist St. Mirren nog dichtbij te komen door een goal van Stephen O’Donnell.

Rangers stond voor de wedstrijd derde met vier punten achterstand op koploper Celtic, maar had nog een wedstrijd tegoed. Dankzij de winst op St. Mirren heeft Glasgow Rangers nu nog een punt achterstand op haar stadsgenoot. Celtic, de club van Oranje-international Glenn Loovens, moet op zondag op bezoek bij Falkirk.