Glasgow Rangers vergroot voordelige marge op verliezend Celtic

Daniel Cabot Kerkdijk27 jan 2010, 22:16
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 22:16

Glasgow Rangers is weer een stap dichterbij de landstitel. De ploeg van Walter Smith was woensdagavond in de Clydesdale Bank Premier League een maatje te groot voor St Mirren (2-0) en zag hoe Celtic onderuit ging bij Hibernian (2-1). Door de resultaten hebben The Gers een voorsprong van tien punten opgebouwd.

St Mirren - Glasgow Rangers 0-2
De bezoekers verstevigden hun pole position in Schotland. Al na twee minuten spelen zorgde Steven Davids met zijn eerste treffer van het lopende seizoen voor het openingsdoelpunt. Nacho Novo luisterde zijn rentree na blessureleed op met een laat doelpunt. Rangers, dat in competitieverband al twee maanden ongeslagen is, heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Celtic.

Celtic - Hibernian 1-2
Een doelpunt van invaller Danny Galbraith ver in blessuretijd gaf de doorslag in de ontmoeting op Parkhead. De thuisploeg was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. Uit een hoekschop van Paul Caddis kopte Marc-Antoine Fortuné de 1-0 binnen. Twintig minuten later verschalkte Anthony Stokes Celtic-doelman Artur Boruc met een kopbal. In blessuretijd zorgde Galbraith voor het verschil.