Glasgow Rangers verliest bij hekkensluiter

05 okt 2008, 17:29
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2008, 17:29
Glasgow Rangers is in de Schotse Premier League tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. Uit bij het onderaanstaande St. Mirren werd met 1-0 verloren. Invaller Stephen McGinn tekende voor de enige treffer van de wedstrijd.

Gus MacPherson, de manager van St. Mirren, had gekozen voor een versterkt middenveld. St. Mirren groef zich in, speelde afwachtend en loerde op de counter. Glasgow Rangers werd voor het eerst gevaarlijk toen Kevin Thomson, na een slimme pass van Gary Mason, vanaf 22 meter uithaalde. Doelman Howard stond paraat.

Het was diezelfde Thomson die in de 39ste minuut gevaarlijk was. Deze keer had hij na een goede een-twee met aanvalsleider Kenny Miller een schotmogelijkheid, maar zijn pegel werd door Howard overgetikt.

De tweede helft bood hetzelfde spelbeeld. St. Mirren wachtte af en werd twaalf minuten voor tijd beloond. Craig Dargo schudde twee verdedigers van Rangers van zich af en invaller Stephen McGinn krulde de bal vanaf 18 meter de bal schitterend langs de verbouwereerde Allan McGregor.

Door dit resultaat blijft Glasgow Rangers op een gedeelde eerste plaats staan. Concurrent Celtic won eerder dit weekend al met 4-0 van Hamilton.