voetbalzone

Glasgow Rangers wint inhaalduel en keert terug op kop

Bart Kruyt15 dec 2009, 21:46
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 21:46
Advertentie

Glasgow Rangers heeft de koppositie in de Schotse Premier League heroverd dankzij een 0-3 zege op Dundee United. Door treffers van DaMarcus Beasley en tweemaal Kenny Miller werd de lastige uitwedstrijd gewonnen en gingen de Rangers Celtic op de ranglijst voorbij. De voorsprong op de eeuwige concurrent bedraagt nu één punt.

Het duel tussen Dundee en de Rangers stond al eerder op het programma, maar werd op 1 november slechts half gespeeld. De overvloedige regenval deed arbiter Tumilty destijds in de rust besluiten dat verder spelen geen zin had. Alhoewel The Gers op dat moment met 0-1 leidden door een treffer van Steven Davis, begonnen beide ploegen dinsdag weer met een brilstand.

Glasgow Rangers leek vastbesloten om snel op een hernieuwde voorsprong te komen en opende scherp. Kansen voor Beasley, Lee McCulloch en Davis, na een prachtige actie van Nacho Novo, bleven echter onbenut. Namens de thuisploeg was Jon Daly de gevaarlijkste man, maar hij vroeg zonder succes om een strafschop en zag een goede kopkans gekeerd door Rangers-goalie Neil Alexander.

Na een klein halfuur was het aan de andere kant ex-PSV’er Beasley die nu wel trefzeker was en de gasten op fraaie wijze op 0-1 zette. Een kwartier na de pauze leek zijn ploeggenoot Miller de ontmoeting voortijdig te beslissen, door met het hoofd een fraaie solo van Novo te bekronen: 0-2. Een kwartier voor tijd gooide wederom Miller het duel definitief in het slot.

Bezig met laden …