Glasgow Rangers wint op Easter Road en viert 53e landstitel

Daniel Cabot Kerkdijk25 apr 2010, 17:27
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2010, 17:27

Glasgow Rangers heeft zondagmiddag aan de verwachtingen voldaan. Na de zege van Celtic op Dundee United had de ploeg van Walter Smith voldoende aan een zege op Hibernian om de landstitel van vorig seizoen te prolongeren en zo geschiedde. Het protestantse bolwerk zegevierde met 0-1. Het is alweer de 53e landstitel in de historie van Glasgow Rangers. Zowel Glasgow Rangers als Celtic starten volgend seizoen in de derde voorronde van de Champions League.

/

De ploeg van Smith startte op Easter Road sterk aan de wedstrijd en nam na zeventien minuten spelen verdiend de leiding. Het was Kyle Lafferty die de bal achter doelman Graeme Smith werkte: 0-1. In het restant van de eerste helft stond Smith niet toe dat The Gers een ruimere voorsprong namen. Sasa Papac, Steven Davis en weer Lafferty kregen de bal niet langs de keeper.

Tien minuten na rust ontsnapte Rangers. Na een goede pass van John Rankin wist David Wotherspoon de bal niet achter Allan McGregor te krijgen. Bij Hibernian liet vooral Derek Riordan van zich spreken, maar zijn twee pogingen gingen niet tussen de palen. Maurice Edu en Steven Naismith faalden aan de andere kant van het veld en hielden de wedstrijd daarmee onnodig spannend.