Glasgow Rangers wint op Rugby Park en vergroot voorsprong

Daniel Cabot Kerkdijk09 mrt 2010, 22:02
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2010, 22:02

Glasgow Rangers lijkt de landstitel vrijwel niet meer te kunnen ontgaan. De lijstaanvoerder van de Schotse Premier League bracht dinsdag het uitduel met Kilmarnock tot een goed einde: 0-2. Door de zege hebben The Gers inmiddels een voorsprong van dertien punten op Celtic opgebouwd.

Allan McGregor had in de eerste helft genoeg te doen. De doelman van Glasgow Rangers zag lijdzaam toe hoe zijn verdedigers niet in staat waren de aanvallen van Kilmarnock het hoofd te bieden. Chris Maguire en Mehdi Taouil, tot tweemaal toe, wisten de doelman echter niet te passeren. Een pegel van Kris Boyd spatte op de lat uiteen, tot groot geluk van doelman Cammy Bell.

Na de hervatting trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe. De ploeg van Walter Smith had daar slechts zes minuten voor nodig. Steven Whittaker profiteerde tien minuten na rust van een verdedigingsfout: 0-1. Op aangeven van Boyd tekende Kenny Miller voor de 0-2. Bell pareerde weliswaar zijn eerste inzet, maar kon de rebound niet keren. De koploper speelde het duel professioneel uit.