Glasgow Rangers wint opnieuw en heeft nog twee zeges nodig

Bart Kruyt07 apr 2010, 22:59
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2010, 22:59

Glasgow Rangers is weer een volgende stap dichter bij het landskampioenschap. De ploeg van Walter Smith verloor vorige week nog met ruime cijfers van St. Johnstone, maar won vervolgens weer gewoon van Hamilton en maakte ook woensdagavond geen fout. Aberdeen werd met 3-1 geklopt, waardoor de titel weer wat beter in zicht is.

In twee eerdere wedstrijden van dit seizoen scoorde Rangers nog niet tegen Aberdeen en werd er gelijkgespeeld (0-0) en verloren (1-0). Die fouten werden woensdagavond rechtgezet, hoewel de kansen ook nu weer schaars waren. Rangers toonde zich echter scherp en trok dankzij drie doelpunten aan het langste eind. De voorsprong op Celtic bedraagt weer dertien punten, wat betekent dat Rangers nog twee zeges nodig heeft voor het landskampioenschap.

De eerste helft kende maar één moment van opwinding, maar dit betekende wel direct de openingstreffer van Rangers. Steven Davis besloot zijn geluk te beproeven met een schot vanuit de tweede lijn en zag zijn poging prachtig in de bovenhoek vliegen. Twintig minuten na rust werd de marge verdubbeld door Kyle Lafferty, maar Aberdeen liet zich niet kisten en deed snel wat terug. Darren Mackie gaf het beslissende zetje.

De spanning was weer terug in het duel, maar Aberdeen kon in haar zoektocht naar de gelijkmaker nauwelijks gevaarlijk worden. Uiteindelijk werd het al snel 3-1, via een treffer van Kenny Miller, die na een hoekschop trefzeker was. Dit bleek het slotakkoord te zijn, waardoor Rangers de champagne bijna kan ontkurken. De ploeg van Smith heeft nog zes punten nodig om de titel te prolongeren.