Glasgow Rangers zet volgende stap richting landskampioenschap

Bart Kruyt06 mrt 2010, 17:05
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2010, 17:05

Glasgow Rangers is weer een stap dichterbij de volgende landstitel. De koploper van de Schotse Premier League maakte in de thuiswedstrijd tegen Saint Mirren geen fout en won met 3-1 van de laagvlieger. De voorsprong van Rangers op Celtic bedraagt nu liefst zestien punten, hoewel de belangrijkste achtervolger van de lijstaanvoerder nog wel een duel tegoed heeft.

In Schotland zullen er desondanks nog maar weinig mensen twijfelen aan de titelprolongatie van Rangers, dat zaterdag tegen St. Mirren nog wel op een achterstand kwam. Na een spectaculaire openingsfase, met kansen over en weer en een hoop aanvallen voor beide ploegen, werd de score na een half uur spelen geopend door Graham Carey. De verdediger, gehuurd van Celtic, schoot de bal onhoudbaar langs Alan McGregor.

Lang bleef de voorsprong van de bezoekers niet staan. Slechts drie minuten na de openingstreffer werd de score terug in evenwicht gebracht door Lee McCulloch, die van dichtbij kon binnenwerken nadat de verdediging van St. Mirren een vrije trap niet had weg gekregen. DaMarcus Beasley kwam kort hierna dichtbij de volgende treffer, maar zijn kopbal raakte de paal.

Kort na rust was het wel voor de tweede keer raak bij de thuisploeg. Kris Boyd legde de bal goed neer voor McCulloch, die zijn tweede van de middag maakte en Rangers op voorsprong zette. St. Mirren probeerde vervolgens nog wel terug te komen, maar slaagde hier niet in en kreeg uiteindelijk nog een tegentreffer om de oren. Invaller Nacho Novo werd gevonden door Steven Davis en kon van dichtbij het slotakkoord verzorgen.