voetbalzone

'Globetrotter Musampa verlaat Zuid-Korea'

28 mei 2008, 08:39
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2008, 08:39
Advertentie
Volgens diverse Zuid-Koreaanse media is er aan het verblijf van Kiki Musampa in Zuid-Korea al na twee maanden een einde gekomen. FC Seoul zou de intentie hebben om de tweejarige verbintenis van de middenvelder te willen ontbinden.

Musampa speelde slechts drie duels voor de ploeg van de Turkse oefenmeester Senol Günes, dat in de K-League op een derde plaats is terug te vinden. Naar verluidt heeft de 30-jarige linkspoot zich niet kunnen aanpassen aan het Zuid-Koreaanse voetbal.

Na zijn debuut voor Ajax in het seizoen 1994/95 speelde Musampa in vier verschillende landen. In Frankrijk diende hij Girondins Bordeaux, in Spanje speelde hij voor Málaga en Atlético Madrid, het Engelse Manchester City was zijn volgende bestemming en tijdens het vorige seizoen stond Musampa onder contract bij Trabzonspor uit Turkije.

Na een aantal proeftrainingen contracteerde AZ hem afgelopen seizoen tot de winterstop. Hij speelde vijf duels voor de Alkmaarders, die besloten in de tweede seizoenshelft geen gebruik meer te maken van zijn diensten. Hij speelde een aantal oefenduels voor Toronto FC, maar toch werd Zuid-Korea zijn nieuwe bestemming.
Bezig met laden …