Gnabry beleeft droomdebuut bij monsterzege Duitsland

Robin Bruggeman11 nov 2016, 21:40
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2016, 21:40

Duitsland heeft San Marino zoals verwacht zonder al te veel moeite opzij gezet. De ploeg van Joachim Löw stond binnen tien minuten al met 0-2 voor en de Duitsers leken op weg om de dubbele cijfers te gaan halen. De doelpunten lieten daarna echter even op zich wachten en de teller stopte uiteindelijk bij 0-8. Voor Serge Gnabry was het een prachtige avond: het toptalent van Werder Bremen maakte een hattrick in zijn debuutinterland.

/

Vooraf was er al een monsterscore voorspeld voor de Duitsers en die Mannschaft lag na tien minuten al aardig op koers. Ilkay Gündogan bediende met een mooi balletje Sami Khedira in de zestien, waarna de middenvelder van Juventus simpel afrondde. Twee minuten later was het opnieuw raak, ditmaal via Gnabry. De aanvaller kreeg de bal met een gelukje via een verdediger in de voeten en hoefde alleen maar in het lege doel te schieten.

Duitsland creëerde daarna via onder anderen Benjamin Henrichs, Gündogan en opnieuw Gnabry een aantal flinke kansen, maar moest wel tot de 32e minuut wachten op de 0-3. Mario Götze had na een goede aanval oog voor de opstomende Jonas Hector, die oog-in-oog met de doelman niet faalde. Met die stand gingen de ploegen ook de pauze in, aangezien een doelpunt van Mario Gómez op slag van rust werd afgekeurd wegens buitenspel.

/

De bezoekers hielden zich in het eerste kwartier na rust relatief rustig, maar gooiden daarna toch het gas weer open. Joshua Kimmich bediende Gnabry met een geweldige bal over de verdediging heen, waarna de debutant zijn tweede van de avond binnen volleyde. Via Hector, die eveneens voor zijn tweede van de avond tekende, werd het vlak daarna 0-5 en daarmee was de koek nog niet op.

Thomas Müller stelde Gnabry in staat om met een kopie van zijn tweede treffer zijn hattrick vol te maken en Duitsland kwam via een mazzeltje op 0-7. De ongelukkige Mattia Stefanelli passeerde zijn eigen doelman. Kevin Volland luisterde zijn invalbeurt vijf minuten voor tijd ook nog op met een doelpunt en zette uiteindelijk de eindstand op het scorebord.