voetbalzone

Go Ahead versterkt zich: 'Geweldig om speler uit PSV-selectie podium te bieden'

Bart Kruyt09 jun 2014, 14:44
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2014, 14:44
Advertentie

Bij PSV kwam Peter van Ooijen niet verder dan een invalbeurt in de Eredivisie, maar Go Ahead Eagles geeft de middenvelder alsnog de kans om te slagen op het hoogste niveau in Nederland. De club uit Deventer maakt maandag op de officiële website van de club bekend dat het Van Ooijen voor een jaar heeft vastgelegd. In deze verbintenis zit een optie voor nog twee extra seizoenen.

voetbalzone

Van Ooijen kon volgens Go Ahead ook naar grotere club, maar koos 'heel bewust' voor een avontuur in Deventer. "De gesprekken met voorzitter Edwin Lugt en trainer Foeke Booy werden als zeer goed ervaren en speler en omgeving zijn ervan overtuigd dat Go Ahead de beste plek met de beste mensen is om zich verder te ontwikkelen", zo valt te lezen in het statement dat is uitgebracht.

De 22-jarige Van Ooijen zat sinds zijn elfde in de jeugdopleiding van PSV en was twee jaar een onderdeel van de A-selectie. Hij speelde zijn wedstrijden echter bij Jong PSV, waar hij in het afgelopen seizoen aanvoerder was. In de Jupiler League speelde hij 25 duels, waarin hij 3 keer wist te scoren. "Voor ons is het geweldig een speler uit de PSV-selectie een podium te kunnen bieden", zegt voorzitter Lugt. "Hier kan hij laten zien wat hij allemaal in huis heeft en in onze rijke traditie groeien, zich ontwikkelen en tot volle wasdom komen."

Bezig met laden …