voetbalzone

Goal en assist voor Cavani in kwartfinale, heerlijke solotreffer Lucas

Erik van Dam02 mrt 2016, 22:06
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 22:06
Advertentie
/

Paris Saint-Germain ligt nog op koers voor de tweede Coupe de France-trofee op een rij. De bijna ongenaakbare koploper van de Ligue 1, die zondag in de competitie verrassend ten onder ging tegen Olympique Lyon, rekende woensdagavond in het bekertoernooi af met Saint-Étienne. Op bezoek bij les Verts was Edinson Cavani met een doelpunt en een assist zijn gewicht in goud waard en bracht hij zijn club naar de halve finale (1-3).

Al na twaalf minuten opende Cavani de score: de aanvaller sprong weg bij zijn twee bewakers, kreeg een heerlijke pass van Zlatan Ibrahimovic en maakte het af met een laag schot. Het was voor de Uruguayaan alweer zijn zesde doelpunt in negen ontmoetingen met Saint-Étienne. Na iets meer dan een half uur spelen vergrootten les Parisiens de voorsprong tot 0-2 toen Cavani een voorzet van Ibrahimovic verlengde en Marquinhos bij de tweede paal het laatste zetje gaf in de onbewaakte hoek.

/

Vlak voor rust deed Saint-Étienne wat terug. Layvin Kurzawa bracht Kévin Malcuit naar het gras en de thuisclub kreeg een strafschop toegekend. Valentin Eysseric stuurde keeper Salvatore Sirigu de verkeerde hoek in en trapte raak, waardoor zijn club met een iets lekkerder gevoel de kleedkamer opzocht. Eenmaal terug op het veld waren de beste mogelijkheden echter weer voor de grootmacht uit Parijs en Javier Pastore raakte met een mooi schot de linkerpaal van Saint-Étienne.

Laurent Blanc zag daarna tot zijn schrik hoe Blaise Matuidi niet meer verder kon en zich liet wisselen voor Benjamin Stambouli: slecht nieuws in aanloop naar het weerzien met Chelsea in de Champions League. Op het veld hield Paris Saint-Germain het hoofd echter koel en in de slotfase maakte Lucas Moura aan het laatste restje onzekerheid een einde. De Braziliaan wurmde zich een weg langs drie man en maakte het keurig af met de 1-3. Eerder op de avond bereikten ook Lorient en Sochaux al de halve eindstrijd: donderdag spelen Granville en Olympique Marseille om het laatste ticket.

Bezig met laden …