voetbalzone

GOAL: Messi wil wél naar Al-Hilal, maar komt met speciaal verzoek

Tom Rofekamp05 jun 2023, 19:47
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2023, 19:47
Advertentie

Lionel Messi lijkt wel degelijk naar Al-Hilal te gaan verkassen. GOAL weet op basis van 'zeer betrouwbare bronnen' dat de 35-jarige Argentijn niet nu, maar over een jaar de stap naar Saudi-Arabië verlangt te maken. Vertegenwoordigers van Messi zouden maandag om de tafel hebben gezeten met Al-Hilal om een overgang per 2024 in orde te brengen. Een tijdelijke terugkeer bij Barcelona lijkt zo nog altijd aan de orde.

Eerder maandag schreef Fabrizio Romano dat Messi's vader Jorge in gesprek was met Barcelona over een eventuele terugkeer van zijn zoon. Messi moest twee jaar geleden noodgedwongen uit Catalonië vertrekken vanwege financiële problemen bij de club. Die problemen leken aanvankelijk ook roet in het eten te gooien bij een rentree, maar volgens Romano is daar geen sprake meer van. LaLiga zou de plannen om Messi's comeback te financieren namelijk goedkeuring hebben gegeven.

Het lijkt nu echter maar om een terugkeer van één seizoen te gaan. Volgens de bronnen van GOAL zaten Messi's vertegenwoordigers maandag namelijk om de tafel om een overstap naar Al-Hilal af te ronden. De overstap moet op verzoek van Messi zelf volgend jaar plaatsvinden, waardoor er nog een seizoen aan overbruggingstijd is. Dat seizoen zou de steraanvaller kunnen doorbrengen bij zijn jeugdliefde Barcelona.

Al-Hilal neemt Messi's voorstel serieus in beraad, maar heeft al wel aangegeven dat de voorwaarden daardoor niet in stand kunnen blijven. Messi kon bij een overstap déze zomer namelijk vierhonderd miljoen euro salaris op jaarbasis gaan opstrijken. In hoeverre dat bedrag met het nieuwe voorstel wijzigt, blijft onbekend. Ook Inter Miami heeft Messi al een aanbod gedaan, al is daaraan een beduidend minder riant salaris gekoppeld. De Argentijn is per 1 juli transfervrij, daar hij uit zijn contract loopt bij Paris Saint-Germain.


Bezig met laden …