voetbalzone

Goal Suárez brengt geen zege, Messi heeft aandeel in alle goals Argentinië

Erik van Dam23 mrt 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2013, 06:30
Advertentie

Argentinië heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn tiende wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks in winst omgezet. De koploper van de CONMEBOL-zone won thuis van Venezuela, door twee goals van Gonzalo Higuaín en één van Lionel Messi. De voorsprong op achtervolger Colombia bedraagt vier punten, maar dat land heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan la Albiceleste.

/

Argentinië-Venezuela 3-0
Messi droeg bij aan alle drie de doelpunten van zijn land in het Estadio Monumental. De kleine aanvoerder zette al vroeg druk op de Venezolaanse doelman Daniel Hernández met twee schoten, voordat hij Higuaín met een pass in staat stelde de score open te breken. Vervolgens ging verdediger Gabriel Cichero in de fout en joeg Messi een strafschop in het dak van het doel: zijn 32e doelpunt als international. Met nog twee erbij evenaart hij de legendarische Diego Maradona.

Via een kenmerkende dribbel en een goede steekpass naar Higuaín had Messi ook een aandeel in de 3-0, die na een uur spelen viel. Opnieuw was het El Pepita die het afmaakte en zo zijn tweede van de avond maakte. Higuaín is met negen doelpunten topscorer van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks; Messi volgt hem met een treffer minder. Argentinië komt nu pas weer in juni in actie, tegen de belangrijkste concurrent Colombia. Dat land won vrijdag met 5-0 van Bolivia.

Uruguay-Paraguay 1-1
Uruguay staat er niet angstvallig slecht voor, maar moet wel op gaan passen dat het geen punten blijft morsen. Na de ruime nederlaag in oktober bij Bolivia (4-1) stond het land nu namelijk opnieuw niet met de volle buit in handen. Helemaal fair was dat niet; Uruguay had het beste van het spel en tien minuten voor het einde volleerde Luis Suárez raak op aangeven van Nicolás Lodeiro, zijn oud-teamgenoot bij Ajax. De amper gevaarlijke Uruguayanen kwamen tegen de verhoudingen in toch nog terug tot een gelijke stand, via Edgar Benítez. Uruguay staat vierde in de groep, één punt voor Venezuela en Chili.

Bezig met laden …